Sos pomidorowy

Doskonały do pizzy
Sos pomidorowy
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
5 minut
ok. 5 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Posiekaną cebulę i czosnek posolić i poddusić na łyżce oliwy, aż zmięknie.
  2. Dodać posiekane pomidory, szczyptę oregano i bazylii, doprawić do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem i łyżką octu balsamicznego.
  3. Dusić ok. 5 minut, aż składniki się połączą.
  4. Zdjąć z ognia, dodać świeżą posiekaną bazylię i zmiksować.
  5. Doprawić do smaku, jeśli jest za gęsty, rozcieńczyć wodą lub sokiem pomidorowym.

Na zimno jest to pyszny sos do pizzy, na ciepło wspaniały dodatek do makaronu.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.