Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
10 minut
15 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Cebulę drobno posiekać, posolić, zeszklić na maśle, wrzucić posiekany ząbek czosnku, podlać odrobiną bulionu,
    przykryć i dusić ok 5 minut, aż cebula się "rozpadnie".
  2. Dodać suszone zioła i przecier pomidorowy.
    Wlać bulion i sok pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym.
    Gotować jeszcze 15 minut.
  3. Podawać z grzankami i listkami świeżej bazylii.

Zupę można wzbogacić kleksem śmietany lub tartym parmezanem.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.