Indyk z curry

Indyk z curry
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
5 minut
10 minut
10 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Mięso pokroić w drobną kostkę, posypać solą i curry, dodać oliwę.
    Odstawić na minimum 10 minut.
  2. Wrzucić mięso na rozgrzaną teflonową patelnię, lekko podsmażyć dodać cebulę pokrojoną w piórka.
  3. Po ok 4 minutach dodać pokrojoną cukinię, ogórka ze skórką pociętego w słupki oraz kalafiora i brokuła, posiekany czosnek i pokrojoną paprykę.
  4. Doprawić lekko solą i podlać małą ilością wody. Przykryć, żeby się dusiło ok 10 minut aż warzywa zmiękną ale zachowają jędrność.
    Podawać z ryżem.
Dodano 2 komentarze.

Sprawdź także

Przyprawy

Komentarze

Anonim
03-12-2011
Indyka z curry rzeczywiście robi się łatwo i szybko.Może go zrobić każdy.A ponadto smakuje znakomicie.Ja daję 5 punktów i polecam wszystkim...
Anonim
26-12-2011
W kuchni jestem początkujący a to danie robi sie szybko, łatwo i przyjemnie. Kiedys jadłem kurczaka curry w chińskiej knajpie i miał własnie taki smak. Tam chyba jeszcze groszek dodawali ale ja za nim nie przepadam. PYSZNE.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.