Sernik Ptasie Mleczko

Sernik Ptasie Mleczko
2 komentarze
Lekki i puszysty sernik
Przygotowanie:
30 minut
Pieczenie:
60 minut
Trudność: 
Trudne
Ilość porcji: 
8

Składniki

1 kg twarogu 3-krotnie mielonego (może być Tosca)
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
herbatniki lub biszkopciki
1 łyżka octu winnego
1łyżka mąki kukurydzianej
Etapy przygotowania: 
  1. Żółtka z cukrem i wanilią utrzeć na białą masę, stopniowo dodając po łyżce sera i budyniu oraz proszek do pieczenia.
  2. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, pod koniec dodając łyżkę octu winnego i mąkę kukurydzianą
  3. Pianę z białek delikatnie połączyć z masą serową.
  4. Formę wyłożyć pergaminem, na dnie ułożyć herbatniki lub biszkopciki. Na wierzch wyłożyć masę serową.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C  piec ok 60 minut.
Sposób przyrządzania: 
Kuchnie narodowe i regionalne: 
Zamknij
Wypróbuj też przepis: 
Ocena: 
Twoja ocena: Brak Średnia: 4.5 (74 ocen)
2 komentarze. Dodaj swój komentarz

Komentarze

Anonim
26/10/2011 - 22:32
mój facet myśli że przepis jest mój..... w życiu się nie przyznam DZIĘKI :) B.
yanca
29/03/2010 - 12:02
Pyszny, puszysty. W życiu takiego sernika nie jadłam