Sernik

przepis babci Czesi
Sernik
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 4.6 (42 głosów)
20 minut
ok. 1,5 godziny

Składniki

Ciasto:
Masa serowa:

Etapy przygotowania

  1. Składniki na ciasto zmiksować, wyłożyć spód blachy do pieczenia.
  2. Ser zmiksować z zimnym rozpuszczonym masłem, dodać 8 zółtek, proszek do pieczenia, budyń oraz śmietanę. Dokładnie połączyć.
  3. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier puder.
  4. Do masy serowej dodać rodzynki i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  5. Piec ok 1,5 godziny w 200 stopniach. Po godzinie włączyć pieczenie tylko od spodu.
  6. Udekorować polewą czekoladową.

Komentarze

Anonim
12-09-2010
i wszyscy byli zachwyceni! &;-)
mikołaj
06-08-2013
nigdy nie próbowałem ale spróbuję

Dodaj komentarz