Łatwy biszkopt

Biszkopt, który zawsze się udaje.
Łatwy biszkopt, który zawsze się udaje.
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
15 minut
ok. 40 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę soli, ocet i cukier.
    Ubijać aż będą bardzo sztywne.
  2. Blachę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą.
    Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
  3. Miksując na najniższych obrotach dodawać do masy z białek
    po 1 żółtku i mąkę z proszkiem.
  4. Wylać na blachę. Piec ok 40 minut na złoty kolor.
  5. Po ostudzeniu można biszkopt przełożyć kremem lub udekorować owocami i bitą śmietaną.

Żeby zrobić biszkopt czekoladowy na każdą łyżkę kakao odejmujemy łyżkę mąki.

Komentarze

Anonim
26-02-2012
jest wyśmienity pyszny jest przekładany masą waniliową

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.