Schab z białą kiełbasą

Schab z białą kiełbasą
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3 (2 głosów)
20 minut
30 minut
20 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Schab umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż nie przecinając do końca.  Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Kiełbasę zawinąć w plastry boczku i ułożyć na mięsie i zawinąć mięso
    w ścisłą roladę, mocno związać białą naturalną nicią, delikatnie obtoczyć w mące.
  3. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej i zrumienić roladę z każdej strony.
  4. Wlać bulion, dodać posiekaną cebulę, przykryć i dusić ok 30 minut na małym ogniu.
  5. Mięso odkryć i wstawić do gorącego piekarnika (180 stopni)na ok 20 minut.
    W połowie pieczenia posypać mięso tymiankiem. Co jakiś czas podlewać mięso sosem.
  6. Wyjąć mięso, do powstałego sosu dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować.
  7. Mięso pokroić w plastry, podawać z sosem.

Zamiast białej kiełbasy można użyć np kabanosów

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Sprawdź także

Przyprawy

Dodaj komentarz