Roladki leśne

Roladki leśne
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
10 minut
20 minut
20 minut

Składniki

Farsz:

Etapy przygotowania

Farsz grzybowy:

  1. Do rondla wrzucić łyżkę masła i posiekaną cebulę. Dodać kostkę rosołową, zeszklić.
  2. Wrzucić oczyszczone i drobno posiekane grzyby, chwilę przesmażyć. Doprawić pieprzem. Dolać pól szklanki wody,
    dusić na małym ogniu, aż woda odparuje często mieszając.
  3. Ostudzić, dodać 1 jajko i tyle bułki tartej, żeby miało zwartą konsystencję.
     
  4. Kotlety rozbić bardzo cienko. Z jednej strony przyprawić solą i pieprzem.
  5. Odwrócić i nałożyć farsz. Zawinąć w roladę zakrywając brzegi.
  6. Gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową "jak cukierki" zakręcając brzegi.
  7. Podsmażyć na gorącej suchej patelni ze wszystkich stron.
  8. Przenieść do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 15 minut.
  9. Zdjąć folię, włączyć opiekanie i zrumienić krótko na złoty kolor.

Podawać przekrojone na skos z ulubionymi dodatkami.

Roladki można też przygotować na grillu lub tylko na patelni.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.