Penne z cukinią

Penne z cukinią
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
5 minut
20 minut
Makaron typowy dla kuchni włoskiej, pochodzący z południa Włoch w kształcie rurek

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Na patelnię wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić pokrojoną zieloną paprykę. Po ok 3 minutach dodać czerwoną paprykę  i podsmażać przez 3 minuty, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i znów podsmażać 3 minuty, wrzucić pokrojoną w półplastry cukinię oraz posiekany drobno czosnek i smażyć przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodać posiekane pomidory,
  2. Doprawić do smaku i w miarę potrzeby bardzo delikatnie podlać wodą. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok 5-7 minut.
  3. Podawać na ciepło z makaronem.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Sprawdź także

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.