Lody truskawkowe

Lody z serka ricotta i mascarpone
Lody truskawkowe z serka ricotta i mascarpone
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
You must have Javascript enabled to use this form.
30 minut
6 godzin

Składniki

Etapy przygotowania

1. Umyć i pokroić truskawki.

2. Truskawki razem z cukrem rozdrobnić w mikserze.

3. W misce wyrobić Ricottę, Mascarpone i cukier puder.

4. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

5. Wymieszać rozdrobnione truskawki, masę serową z ubitą śmietaną na równomierną masę i wstawić do zamrażarki na godzinę.

6. Mieszaninę włożyć do maszynki do lodów i postępować według instrukcji wyrobu lodów.

Jeśli nie masz maszynki do lodów, masę zamrażaj w zamrażarce, ale co godzinę wyjmij ją i energicznie wymieszaj (mikserem), aby pozbyć się powstających kryształków lodu, aż do momentu, gdy lody będą wyraźnie gęste.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.