Gulasz

Gulasz
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
20 minut
ok. 1 godziny

Składniki

przyprawy (wedle uznania):

Etapy przygotowania

  1. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę, następnie pieczarki.
    Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać przyprawy oraz posiekane warzywa.
  2. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, pokroić w drobną kostkę, posolić i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać do warzyw.
  3. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając około 1 godziny (czas zależy od mięsa).
  4. Na koniec dodać kwaśną śmietanę, dokładnie zamieszać, podawać z ulubionymi dodatkami.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.