Czekoladowe crustini

Czekoladowe crustini
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
You must have Javascript enabled to use this form.
10 minut
10 minut
Doskonała przekąska

Składniki

Etapy przygotowania

1. Bagietkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm, można na skos.

2. Na patelnię wylać oliwę z oliwek i podsmażyc kawałki bagietki, aby była lekko brązowa.

3. Zdjąć kawałki bagietki z patelni i gdy jest jeszcze ciepła, na każdym kawałku położyć kostkę gorzkiej czekolady, lekko ją dociskając.

4. Gdy czekolada zacznie się topić, posypać ją odrobiną gruboziarnistej soli - ok. 3 ziarenka soli na kostkę czekolady.

5. Podawać, najlepiej z białym winem.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.