Biała dama

Lekki lecz wykwintny tort
Biała dama - ciasto bezowe z bitą śmietaną i owocami
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 4.1 (60 głosów)
20 minut
30 minut
Ciasto bezowe z bitą śmietaną i owocami

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Białka ubić na sztywno pod koniec dodając stopniowo cukier, ocet i mąkę kukurydzianą oraz esencję waniliową.
  2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wyłożyć masę na papier pergaminowy lub do formy na tartę wyłożonej papierem.
  3. Wstawić ciasto do piekarnika , zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i upiec ciasto na złoty kolor. Zostawić w piecu, aż ostygnie.
  4. Udekorować bitą śmietaną i owocami.
Dodano 2 komentarze.

Sprawdź także

Komentarze

Eva
27-02-2010
To prawda, jest wyśmienite i lekkie, jak w przepisie. Dzięki za ten przepis. Pozdro
Ugotowany
10-03-2010
;-)

Dodaj komentarz