Zupa z kurczaka z parmezanem
Składniki
Etapy przygotowania
1. Ugotuj rosół w garnku.
2. Na dużej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i podsmaż kurczaka, doprawiając go solą i pieprzem.
3. Podsmażonego kurczaka przełóż do garnka, w którym gotujesz rosół, a na patelnię dodaj pozostałe dwie łyżki oliwy i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem i czerwoną papryką przez około 3-4 minuty. Gotowe przełóż do garnka z rosołem.
4. Do garnka dodaj pomidory i gotuj około 3-4 minuty. Dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj.
5. Podczas gdy zupa się gotuje, natrzyj kromki chleba oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Ułóż tosty na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika aż zarumienią się lekko na złoty kolor, około 3-4 minuty. Wyjmij z piekarnika, natrzyj każdy kawałek ząbkiem czosnku posyp startym parmezanem. Umieść z powrotem w piekarniku na 1-2 minuty. Udekoruj posiekaną bazylią.
6. Podawaj zupę posypaną parmezanem z grzankami lub, jeśli wolisz, ułóż tosty na zupie, aby nie zatonęły.
Dodaj komentarz