Zupa z kurczaka z parmezanem

Zupa z kurczaka z parmezanem
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (48 głosów)
10 minut
10 minut
6 minut

Składniki

Etapy przygotowania

1. Ugotuj rosół w garnku.

2. Na dużej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i podsmaż kurczaka, doprawiając go solą i pieprzem.

3. Podsmażonego kurczaka przełóż do garnka, w którym gotujesz rosół, a na patelnię dodaj pozostałe dwie łyżki oliwy i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem i czerwoną papryką przez około 3-4 minuty. Gotowe przełóż do garnka z rosołem.

4. Do garnka dodaj pomidory i gotuj około 3-4 minuty. Dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj.

5. Podczas gdy zupa się gotuje, natrzyj kromki chleba oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Ułóż tosty na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika aż zarumienią się lekko na złoty kolor, około 3-4 minuty. Wyjmij z piekarnika, natrzyj każdy kawałek ząbkiem czosnku posyp startym parmezanem. Umieść z powrotem w piekarniku na 1-2 minuty. Udekoruj posiekaną bazylią.

6. Podawaj zupę posypaną parmezanem z grzankami lub, jeśli wolisz, ułóż tosty na zupie, aby nie zatonęły.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Sprawdź także

Dodaj komentarz