Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3 (2 głosów)
10 minut
15 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Cebulę drobno posiekać, posolić, zeszklić na maśle, wrzucić posiekany ząbek czosnku, podlać odrobiną bulionu,
    przykryć i dusić ok 5 minut, aż cebula się "rozpadnie".
  2. Dodać suszone zioła i przecier pomidorowy.
    Wlać bulion i sok pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym.
    Gotować jeszcze 15 minut.
  3. Podawać z grzankami i listkami świeżej bazylii.

Zupę można wzbogacić kleksem śmietany lub tartym parmezanem.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz