Sernik na zimno

Sernik na zimno
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
30 minut
ok. 2 godzin

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Galaretkę rozpuścić wg przepisu i odstawić do przestygnięcia (nie powinna się ściąć).
  2. Owoce umyć i pokroić, zostawić kilka do dekoracji.
  3. Żelatynę zalać wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia, dodać mleko i podgrzać mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. NIE GOTOWAĆ.
  4. Żółtka oddzielić od białek, wsypać połowę cukru oraz cukier waniliowy i miksować aż masa 3-krotnie zwiększy objętość, następnie dodać biały ser i połączyć.
  5. Białka ubić na sztywno, dodać pozostałą część cukru i ubijać by cukier się rozpuścił,
  6. Połączyć wszystkie składniki: do masy serowej dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać, dodać ubitą pianę (masa może zacząć gęstnieć), na koniec dodać owoce i delikatnie przemieszać.
  7. Spód tortownicy wyłożyć pokruszonymi herbatnikami, wyłożyć na nie masę serową i odstawić do lodówki.
  8. Po zastygnięciu masy zalać wierzch galaretką i udekorować owocami.
    Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.