Sałatka z ogórków

Sałatka z ogórków
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (17 głosów)
10 minut
5 dni

Składniki

Zalewa

Etapy przygotowania

  1. Ogórki umyć, pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 1/2 godziny.
  2. Przygotować zalewę:  3 litry zimnej wody + 3/4 kg cukru +2 łyżki soli + 1/2 l. octu + pokrojona w plastry cebula. Doprowadzić do wrzenia.
  3. Ogórki odcedzić i odcisnąć z wody, dodać dużo pokrojonego koperku. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą.
  4. Pasteryzować 10 minut.
Dodano 2 komentarze.

Komentarze

Anonim
29-07-2010
że są tak pyszne jak to wygląda na obrazku. Hania
Anonim
01-08-2010
Sałatka super, robię juz drugi rok - poprzednie poszły jak ... ... przysłowiowa woda. Zaskakuja smakiem, który się z czasem coraz bardziej zaostrza! Róbcie, bo warto (szczególnie jak ktoś lubi pikantne dodatki).

Dodaj komentarz