Sałatka Caprese

Sałatka Caprese - kolorowa jak włoska flaga
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (31 głosów)
10 minut

Klasyczna sałatka Caprese, pochodzi z regionu Kampania w południowych Włoszech. Kolory tej sałatki są kolorami włoskiej flagi.

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Pomidory umyć, pokroić na równe plastry.
    Kulki mozarelli odsączyć, pokroić na plastry.
  2. Na półmisku poprzekładać na zmianę ser z pomidorami i liśćmi bazylii.
  3. Tuż przed podaniem polać sosem zrobionym z oliwy i octu balsamicznego, doprawić solą i pieprzem.
  4. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem, chrupiącą bagietką lub ciabattą
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz