Naleśnikowa szarlotka

Naleśnikowa szarlotka
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 5 (2 głosów)
10 minut
10 minut
10 minut

Składniki

Farsz:
Ciasto:
Do dekoracji:

Etapy przygotowania

  1. Do rondelka wrzucić pokrojone lub starte jabłka, cynamon, cukier i wodę.
    Dusić około 10 minut na średnim ogniu, aż jabłka zmiękną. Zdjąć z ognia i odstawić.
  2. Przygotowanie dekoracji:
    W miseczce, wymieszać serek dodając trochę wody, by uzyskać odpowiednią konsystencję.
  3. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, dobrze wymieszać. Usmażyć cieniutkie naleśniki na lekko złoty kolor.
  4. Każdy naleśnik napełnić farszem z jabłek, udekorować serkiem waniliowym i ewentualnie posypać cukrem pudrem.
Te naleśniki można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Dodaj komentarz