Muszle ze szpinakiem
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
20 minut
20 minut
Makaron z sosem ze szpinaku
Składniki
Etapy przygotowania
- Szpinak rozmrozić co najmniej godzinę przed gotowaniem. Jeśli jest świeży umyć, usunąć łodyżki i podrzeć na duże kawałki.
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać delikatnie oliwą, żeby się nie skleił.
- Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i poddusić.
- Po kilku minutach dodać pokrojone pomidory. Następnie koncentrat pomidorowy i ser.
- Kiedy się rozpuszczą dodać chili. Doprawić do smaku.
- Przygotowanym nadzieniem wypełnić muszle i od razu podawać.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz