Muszle ze szpinakiem

Muszle ze szpinakiem
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (57 głosów)
20 minut
20 minut
Makaron z sosem ze szpinaku

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Szpinak rozmrozić co najmniej godzinę przed gotowaniem. Jeśli jest świeży umyć, usunąć łodyżki i podrzeć na duże kawałki.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać delikatnie oliwą, żeby się nie skleił.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie dodać szpinak, przyprawić  gałką muszkatołową i poddusić.
  4. Po kilku minutach dodać pokrojone pomidory. Następnie koncentrat pomidorowy  i ser.
  5. Kiedy się rozpuszczą dodać chili. Doprawić do smaku.
  6. Przygotowanym nadzieniem wypełnić muszle i od razu podawać.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz