Jambalaya
Kurczak z ryżem na ostro
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
10 minut
ok. 20 minut
ok. 20 minut
Składniki
Etapy przygotowania
- Kurczaka pokroić w kostkę, posypać papryką, solą i pieprzem.
- Grubo posiekać cebulę, pomidory i paprykę oraz kiełbasę.
- Ułożyć wszystko na blasze, skropić oliwą.
- Upiec na grilu lub w piekarniku aż mięso się przyrumieni, zdejmując po kolei składniki, które są już upieczone. Trzeba pilnować, żeby nic się nie przypaliło.
- Na dużej patelni roztopić masło i dodać czosnek. Lekko poddusić, dodać resztę składników, które się podpiekły.
- Dodać wszystkie pozostałe składniki i zalać wodą, tak by wszystko przykryła.
- Gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz