Jambalaya

Kurczak z ryżem na ostro
Jambalaya - Kurczak z ryżem na ostro
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Średnia: 2.7 (42 głosów)
10 minut
ok. 20 minut
ok. 20 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać papryką, solą i pieprzem.
  2. Grubo posiekać cebulę, pomidory i paprykę oraz kiełbasę.
  3. Ułożyć wszystko na blasze, skropić oliwą.
  4. Upiec na grilu lub w piekarniku aż mięso się przyrumieni, zdejmując po kolei składniki, które są już upieczone. Trzeba pilnować, żeby nic się nie przypaliło.
  5. Na dużej patelni roztopić masło i dodać czosnek. Lekko poddusić, dodać resztę składników, które się podpiekły.
  6. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zalać wodą, tak by wszystko przykryła.
  7. Gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz