Czekoladowe crustini

Czekoladowe crustini
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Średnia: 3 (1 głos)
10 minut
10 minut
Doskonała przekąska

Składniki

Etapy przygotowania

1. Bagietkę pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm, można na skos.

2. Na patelnię wylać oliwę z oliwek i podsmażyc kawałki bagietki, aby była lekko brązowa.

3. Zdjąć kawałki bagietki z patelni i gdy jest jeszcze ciepła, na każdym kawałku położyć kostkę gorzkiej czekolady, lekko ją dociskając.

4. Gdy czekolada zacznie się topić, posypać ją odrobiną gruboziarnistej soli - ok. 3 ziarenka soli na kostkę czekolady.

5. Podawać, najlepiej z białym winem.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz