Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (47 głosów)
30 minut
20 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Czekoladę i masło rozpuścić razem na parze.
  2. 3 całe jajka + 3 żółtka wymieszać z 3 łyżkami cukru oraz 3 łyżkami mąki i proszkiem do pieczenia. Dodać lekko ciepłą masę czekoladową.
  3. Wymieszać.
  4. Wlać do wysmarowanych foremek (produkt w takiej postaci można zamrozić!)
  5. Piec 20 minut w 200 stopniach (jeśli były wcześniej zamrożone - dodać 10 minut w piecu).

Do ciasta można też dodać garść groszków czekoladowych lub pokruszone kawałki czekolady.

Komentarze

yanca
09-03-2010
Wczoraj to zrobiłam i wyszło pyszne. Polecam!!

Dodaj komentarz