Golonka marynowana w piwie

dla smakoszy
Golonka marynowana w piwie
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
20 minut
min. 12 godzin
ok. 3 godzin

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Golonki dokładnie umyć, wysuszyć i opalić nad palnikiem, następnie włożyć do naczynia i zalać piwem, tak by była przykryta i dodać liść laurowy, pieprz w ziarnach, posolić, wlać 1\3 szklanki oliwy.  
  2. Przykryć naczynie i zostawić w lodówce na noc aby przeszła smakiem piwa.
  3. Następnego dnia wyjąć mięso z marynaty i ugotować golonkę w bulionie.
  4. Gotować do miękkości, uważając, żeby się nie rozpadła.
  5. Przełożyć na blachę, naciąć skórę w karo, polać marynatą i piec w 180 stopniach na złoty kolor w miarę potrzeb polewając mięso marynatą.
Dodano 2 komentarze.

Komentarze

Anonim
03-11-2011
PYCHA
Anonim
21-02-2012
Żal mi tej golonki

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.