Pierogi z kapustą i grzybami

Przepis mojej cioci
Pierogi z kapustą i grzybami
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
You must have Javascript enabled to use this form.
2 godz.
ok. 7 minut

Składniki

Ciasto:
Farsz:

Etapy przygotowania

  1. Grzyby moczyć w wodzie co najmniej godzinę, następnie ugotować, ostudzić i drobno posiekać.
    Nie wylewać wody!
  2. Kapustę przesiekać, doprawić majerankiem i gotować w wywarze z grzybów.
  3. Cebulę pokroić drobniutko i lekko zezłocić na maśle. Wrzucić razem z grzybami do kapusty i gotować aż do odparowania płynu.
  4. Z podanych składników przygotować ciasto. Rozwałkować na ok 2 mm, nałożyć farsz, zlepić pierogi.
  5. Wrzucać do wrzącej wody z 1 łyżką oleju i gotować ok 7 minut od wypłynięcia.
Dodano 2 komentarze.

Sprawdź także

Komentarze

Anonim
20-06-2011
super
mikołaj
06-08-2013
pycha!

Dodaj komentarz

You must have Javascript enabled to use this form.