Pizza

Pizza
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (27 głosów)
10 minut
20 minut
20 minut

Składniki

Ciasto I:
Ciasto II:

Etapy przygotowania

  1. Ze składników podanych w wybranej wersji ciasta zagnieść puszyste i elastyczne w dotyku ciasto. W razie potrzeby lekko podsypując mąką.
    Przykryć ściereczką, odstawić na ok 20 minut w ciepłe miejsce.
  2. Na papierze do pieczenia uformować z ciasta rękami kształt np koła.
    Wierzch ciasta polać pastą pomidorową, posypać oregano i ułożyć ulubione dodatki.
  3. Piec przez ok 20 minut w 200 stopniach, aż brzegi nabiorą złotego koloru.

Wybierz jedną z wersji ciasta i swoje ulubione dodatki.

Dodano 3 komentarze.

Sprawdź także

Przyprawy

Komentarze

Anonim
30-08-2010
zawsze myślałam, że to za trudne ale przepis jest genialny. Rodzina zachwycona! Dziękuję i pozdrawiam Joanna z Krakowa
Anonim
12-12-2010
Jak zrobic sos do pizzy?

Dodaj komentarz